Friday, July 10, 2009

PPSMI AKHIRNYA...BERAKHIR JUGA
Rakyat Malaysia amnya dan Melayu khasnya perlu memperingati tarikh 9 julai 2009 sebagai satu tarikh yang perlu disambut setiap tahun sebagai perayaan tahunan sempena kemenangan memelihara sains dan matematik supaya tidak menjadi suatu matapelajaran yang dibenci oleh rakyat.

Setelah desakan demi desakan dibuat supaya matapelajaran sains dan matematik diajar semula dalam Bahasa malaysia, akhirnya perjuangan tersebut telah membuahkan hasil. Tahniah diucapkan kepada pejuang 'mansuhkan PPSMI'.

Sebelum ini, media selalu mengatakan majoriti rakyat bersetuju dengan perlaksanaan PPSMI, hanya segelintir sahaja rakyat yang menentang (dikatakan mempunyai niat politik disebalik penentangan tersebut).

Tapi sekarang, dikatakan pula dalam lingkungan 85% rakyat Malaysia menyokong pemansuhan PPSMI. Aik... pelik betul la media kita ni.. mana satu nak percaya ni?

"Kenapa? Tak percaya ka?" hehehehe...

ANTARA WAJAH2 PEJUANG KEMENANGAN INI...


Tokoh negara dan juga seniman kebangsaan turut mohon dihentikan PPSMIHanya Allah dapat membalas segala jasa dan keberanianmu saudaraku


ini bukan pemandangan di Gaza ye.. ni di Malaysia
'Tentera Merah' juga menjadi penggerak utama demi menjaga keselamatan (FRU xdak pun xpa dah..)
Inilah segelintir dari 'segelintir' rakyat Malaysia yang protes perlaksanaan PPSMI


TAHNIAH KEPADA SEMUA PEJUANG...

mesej kepada BN, jangan ingat dengan mansuhnya PPSMI ini, anda akan dapat Manek Urai. Rakyat sekarang sudah muak dengan taktik lama ni..

No comments:

Post a Comment